11. sep, 2021

Steinkjerutstillinga 2021

 

Etter at det har bøtta ned med regn ei stund, våkna vi i dag til tjukk tåke. Heldigvis letta den ganske fort og vi var riktig så heldig med været i dag :-)

Det var dagen for utstilling, og de to jentene skulle i ilden. Mari for første gang på 2 1/2 år, Vilde sitt 2. valpeshow.

Vi var ute i god tid, fikk orientert oss til ringen der Vilde skulle vises, og fikk satt opp bur der Mari skulle være. 2 forskjellige ringer og 2 forskjellige dommere.

En halv time forskjell i oppmøtetid, så dette skulle gå fint.

HVOR FEIL KAN MAN TA!!!

Det varte og rakk før det ble Vilde sin tur, jeg ble mer og mer stressa og endte opp med å spørre ringsekretær om å rykke fram i køen. Det ordna seg heldigvis etter hvert, men stresset påvirket vel lille jenta litt <3

Uansett, det ble nr.2 med HP :-)

Kritikk:

7,5 mnd. Feminim med utm prop. Vakkert velskåret hode. Velansatte ører. Utm halsansetning. lavt ansatt hale. Harmonisk vinklet fram og bak. Sterk kropp. Stert og velvinklet bakpart. En aning avfallende kryss. Utm benstamme. beveger seg stabilt og full av glede. Utm pels og temp. Velpresentert.

Dommer: Vanja Sliwa

Hærlige fine snuppa <3

Full fart til bilen for å bytte hund, Vilde fikk litt vann før jeg tok Mari ut og full fart mot ring 7.

Nesten framme ser jeg at jeg har feil hund, Vilde var på tur mot åpen klasse!!! Stressnivået øker faretruende når jeg i all hast fyrer avgårde til bilen for nytt bytte.

Denne gangen tok jeg rett hund og fyker avgårde til ring 7 der jeg får vite at jeg kommer for seint, bedømminga av åpenklasse er godt i gang.

Heldigvis har jeg flotte folk i nærheten som ordner slik at jeg får komme inn å vise jenta.

På med utstillingsband, ingen oppvarming og med skyhøy puls entra vi ringen.

Mari syntes jo dommeren var kjekk og skrudde på sjarmen for fullt (ikke helt i tråd med det vi har trena litt på). 

Vi stiller opp, viser tenner, løper fram, mister startnr., plukker det opp på tilbaketur og tar en runde rundt for så å stille opp igjen.

Stakkars jente som egentlig takla dette veldig bra. Vi endte opp med en VG.

Kritikk:

5 år gammel tispe fem helhet, ultrafem hode med herlig utrykk, velplass øyne og ører god hals, stram rygg, for kort og fallende kryss, bra haleans og haleføring, god skulder, aning steil overarm, noe knapt, men harmonisk vinklet. utm subst. i kropp og benstamme, ok poter, beveger seg med for kort steg sett fra siden, aning ustabil bak. Prima pels, herl temp.

Dommer: Karl Eddie Berge.

 

Vi avslutta dagen med å roe ned i Volhaugen, der klubben har sin årlige doble jaktprøve i alle klasser. 

I morgen skal Ivory i ilden der, jeg skal hjelpe til.

Så ser vi fram til neste helg, dobbelutstilling på Stiklestad, regner med at det blir i roligere former :-)